masthead
Combineer het beste van twee werelden
Choco Support Choco Support

Where it all started..

We gaan terug naar 1998. Hans Rijkaart neemt dan het in Tiel gevestigde Pinda René over. Pinda René was een bedrijf dat handelde in noten- en zuidvruchten en dat op kleine schaal diverse producten suikerde, brandde en chocolateerde. Hans Rijkaart was op dat moment al jaren actief in de voedselindustrie en had in datzelfde jaar het door hem opgerichte VSI verkocht. VSI produceerde mueslirepen en -producten en bakte daarnaast diverse bladerdeegproducten en is nu een van de grootste producenten van mueslirepen in Europa.

Logo

Quality concepts in chocolate

Een jaar na de overname werd er gekozen om de naam te veranderen in Choco Support - Quality Concepts in Chocolate en in te spelen op de trend van het chocolade coaten van diverse noten. Daarvoor werd in Geldermalsen een nieuwe productieruimte gebouwd die voldeed aan de gewenste capaciteits-, productie- en kwaliteitseisen. In de jaren daarna volgde een snelle groei, waardoor uitbreiding noodzakelijk werd. Dit resulteerde in 2005 in de oprichting van een tweede fabriek in Leerdam, waar vanaf toen – naast de standaard dragees – ook suikerdragees geproduceerd werden. In 2005 werd het assortiment nog verder verbreed door de installatie van de clusterlijn waarop een ruim assortiment chocoladerotsjes wordt gemaakt. Bijvoorbeeld de bekende chocolade pindarotsjes maar ook verrassende variaties met bosbes, limoen, citroen, kokos en appeltaart. 

Groei en uitbreiding

In 2011 is de vestiging in Leerdam uitgebreid met een nieuw energiezuinig magazijn en is gestart met het volledig automatiseren van de productieprocessen om volledige traceerbaarheid te garanderen. In 2011 is ook de keuze gemaakt om in huis consumentenverpakkingen te gaan verpakken om zo een betere productkwaliteit te kunnen garanderen. Daarnaast om ook in te spelen op de vraag voor minder transportbewegingen en kostenbesparingen.

In 2015 zijn twee panden naast onze fabriek in Leerdam aangekocht. Zo kunnen we onze dienstverlening verbeteren en verder groeien in hetgeen we goed in zijn: het ontwikkelen van nieuwe producten en het efficiënt produceren van onze chocoladedragees. 2015 is eveneens het jaar dat het management is overgegaan naar de zonen van Hans Rijkaart, Mark en Ewout.

Sinds 2024 is Choco Support een onderdeel van de Menken Orlando groep.

Small enough to know you, big enough to serve you!

 

Onze denkwijze is gebaseerd op een vijftal begrippen: familiebusiness, flexibiliteit, producten van hoge kwaliteit, innovatie en een hoog serviceniveau. De organisatie van Choco Support is simpel en doelgericht ingericht. Zo kunnen we naast het leveren van een specialiteit, ook gegarandeerd kosteneffectief volumewerk leveren. We staan voor een persoonlijke benadering met een professionele manier van werken. Daardoor onderscheidt Choco Support zich in concepten met toegevoegde waarde voor retailers, industrieën en groothandels.