De productie van chocoladedragees is een bijzonder proces, daar komt heel wat bij kijken. Bij het drageerproces wordt een kern, zoals een noot, omhuld met een laagje chocolade. Hiervoor beginnen we met de beste kwaliteit noten, zuidvruchten en andere kernen zoals drop en popcorn. In de drageerketel wordt hier langzaam vloeibare chocolade aan toe gevoegd, die zich door de draaiende beweging van de ketel verdeelt over het product. Koude lucht zorgt ervoor dat de chocolade stolt en zich als een dun laagje om het product vormt. Voor ieder type kern is het productieproces anders, bijvoorbeeld door het verschil in vorm en de dichtheid van het product. Door jarenlange ervaring weten onze operators precies hoe ze het gewenste resultaat krijgen. Zo’n mooi glanzend uiterlijk krijgen chocolade dragées ook niet vanzelf. Daarvoor voegen we een glansmiddel toe en nemen we vooral de tijd. Uiteindelijk rolt er dan een dragee uit de pan die precies voldoet aan de wensen van de klant. Echt ambachtelijk vakmanschap dus! En dat proef je terug als je je tanden in onze knapperige en glanzende chocoladedragees zet.
Op de foto zie je hoe we de dragees op kleine schaal testen.